maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäinen

Joulun ohella yksi niistä juhlista, jolloin koetellaan laihduttajan itsekuria. Onneksi mun itsekuri on huono niin ei tarvitse koittaakkaan valehdella kellekkään. Söin siis pieniä suklaamunia, muutaman Mignonin, pussin Haribon nallekarkkeja, vähäsen sipsiä ja join suhteellisen suuren määrän alkoholia.

Suurimman osan näistä tungin napaani torstai-iltana, mutta huomioiden punnitustuloksen (+- 0,0kg), epäilen ettei kroppa ollut vielä ehtinyt summata kaikkea syömääni yhteen ja tulokseen voi lisätä kiloja tai vähintäänkin grammoja.

Eilen ajattelin jo, että Juttadieetti saa jäädä. En aio toteuttaa sitä. En siis ole torstaiaamun jälkeen sitä toteuttanut ja nyt huomaan miten paljon ajattelen ruokaa ja syömistä kun olen dieetillä. Olo on ollut nyt keveämpi, vapautuneempi, rennompi.... lihavampi. Ärsyttää, että oikein syöminen vaatii multa niin paljon keskittymistä ja että olen "täysillä tai ei ollenkaan" tyyppi, enkä osaa ottaa välimuotoa. Joko noudatan dieettiä tai en noudata. Sama homma tupakoinnin kanssa - joko poltetaan tai ei polteta. Ei mitään vähentämistä pikkuhiljaa vaan jokotai.
Ja minähän en siis polta.

Juoksenut en ole muutamiin päiviin ja lähdin hakemaan netistä uutta motivaatiota juoksuun. Koskaanikinä (älä lupaa mitään!) en maratonille aio osallistua, mutta googletin silti "treenaaminen maratonille" ja rupesin kahlaamaan läpi tuloksia.
Tässä löytöjä:

Lähde: http://www.maratonkoulu.fi/artikkelit/talvijuoksu.html

Mikä tässä nyt oli sitten se juttu, oli tuo kolmas sarake ylärivissä. Naisten kymppiinhän tässä treenataan, joten kiva tietää vähän millaiseen aikaan voisi koittaa tähdätä. Hirveen kunnianhimoinen en aio olla, vaan tähtään tuohon ihan ylimpään riviin ja reiluun tuntiin. Viikossa pitäisi siis 30-40km kai juosta. Huh, se tuntuu kyllä kovalta.

Samalta nettisivulta löytyi kuitenkin ohjetta onneksi myös siihen treenaamiseen.

Kahdeksassa viikossa puolimaratonille

Viikot 1-3
Keskiviikko: 
Kevyt juoksu 30-40 min (syke 60-70 % maksimista)

Perjantai:
Verryttely 10 min + vauhtileikittely 20 min (syke vedoissa 80-100 %, palautuksissa 60-75 %) + jäähdyttely 10 min, tekniikkaharjoituksia

Sunnuntai:
Pitkälenkki 60-80 min (syke 60-75 %)

Viikko 4
Keskiviikko: 
Kevyt juoksu 30 min (syke 60-70 %)

Perjantai:
Peruslenkki (syke 65-75 %)

Sunnuntai:
Peruslenkki 40-60 min (syke 60-75 %)

Viikot 5-7
Keskiviikko: 
Kevyt 30-40 min (syke 60-70 %)

Perjantai:
Verryttely 15 min + 3-5 x 1000 m (syke 80-90 %), palautus 2-3 min + jäähdyttely 15 min, tekniikkaharjoituksia

Sunnuntai:
Pitkä lenkki 90-120 min (syke 60-75 %)

Viikko 8
Tiistai: 
Kevyt 30-40 min (syke 60-70 %)

Torstai:
Verryttely 10 min + 3x2 min puolimaratonin tavoitevauhtia, palautus 2 min + jäähdyttely 10 min

Lauantai:
Puolimaraton

Tämä taas ei musta kuulosta niin pahalta. Kolme kertaa viikossa lenkki on mun mielestä ok ja uskon olevani nyt jo saanut kerättyä sellaisen peruskunnon etteivät nuo ensimmäisen kolmen viikon lenkit ihan mahdottomia ole hutaista. Sykemittarihan multa puuttuu, mutta koitetaan pärjätä ilman jos ei sellaista nyt satu jossain päin näköä kävelemään.




Katsellaan ja ihmetellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti