tiistai 9. huhtikuuta 2013

Joka maanantai on "ens maanantai"

Viikonloput on vaikeita. Mies tahtoo nauttia hyvästä ruuasta (mikä hänen käsityksensä mukaan tarkoittaa suolaa, rasvaa, hyvin vähän jos ollenkaan vihreää) ja anoppilassa juodaan kahvit ja syödään pullat parin tunnin välein. 

Eikä mun edes tee mieli syödä pullaa (/jäätelöä/keksiä... you name it), mutta jotenkin kun ne tarjottavat tuodaan eteen ja katson kun muiden leuat alkavat jauhaa, ojentuu omakin käsi pöydän keskelle ja ottaa osuutensa joka on minulle jo valmiiksi annosteltu. Jos en ota, saan luultavasti kuulla "ai Saija LAIHDUTTAA"  mitä seuraa tietenkin kertomus siitä, kuinka hekin ovat yrittäneet jo monen monta vuotta laihduttaa onnistumatta ja... Niin? Että pitää sitten pilata se toistenkin laihdutus? Mur.

Itsehän mä sen kyllä pilaan, en voi muita syyttää. Joka sunnuntai päätän, että maanantaista taas ruotuu. Ens maanantaina mä alotan, enkä enää repsahda. En edes viikonloppuna. 

Nyt on taas sellainen viikko. Sellaisen maanantain jälkeinen tiistai. 


Juoksu rullaa. Vaan nyt pitäisi ihan tosissaan aloittaa harjoittamaan kestävyyttä. Naisten 10 sivuilta löytyi linkki MeNaisten sivulle joka oli otsikoitu: Kuukaudessa juoksukuntoon - treeniohjelma vitosen naisille 

Tuo ohjelma on siitä kiva, että on niitä harvoja joissa treenaaminen aloitetaan ihan nollasta. Vaikuttaa vieläpä tosi hyvältä, että voisin kuvitella ihan kenen vaan olevan helppo aloittaa tuon ohjelman ensimmäisestä viikosta. 
Oma kuntoni on onneksi (siis ajatellen kuinka vähän aikaa on enää Kymppiin) jo parempi kuin nolla. Jos vitosen kunnossa juostaan 5 km, väittäisin itte olevani kunnoltani nyt nippanappa nelosen luokkaa. Jotta pääsen siis edes tuohon vitosen kuntoon, voisin (jälleen) vaihtaa treeniohjelmaa ja napata tuosta viitteitä - aloittaa viikosta neljä ja yrittää itse suunnitella treeniohjelma vitosesta sinne kymppiin ja toteuttaa sitä toukokuun loppuun asti.

Tähän asti lenkit on olleet tasaisen paksua juoksemista niin pitkään kun pystyy (jos olen yksin) tai niin kauan kun koira pystyy (pissattaa!). Vaan en usko tuon olevan tehokkain tapa kohottaa juoksukuntoa, joten parempi nyt on kehittää joku suunnitelma. 

Tässä saattaisi olla sellainen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti